Jachten finito

Blijf op de hoogte en volg Susan

25 September 2012 | Italië, Livorno

Het was een lange dag vandaag (06.30 tot 22.30) , maar het is gelukt. We hebben vandaag de laatste 5 jachten aan dek gezet.

Gister hadden we problemen met kraan nummer 1 (de kraan bij de forcastle). Deze schoot in de overload terwijl hij dat helemaal nog niet hoorde te doen. De kraan kon helemaal niks meer. Moet er natuurlijk net een jacht in hangen (8 meter boven het water) van 125 ton. Het heeft dik 4 uur gekost om dit jacht te laden.
Ik vind het laden erg leuk, maar voor deze lading moet je heel veel geduld hebben. Het duurt soms wel een uur voordat het jacht eindelijk opgehesen kan worden.

Gister is de nieuwe Chief officer aan boord gekomen. De meester (hwtk) zegt dat als je zijn naam ff niet meer weet dat je dan moet denken aan een prit stift, zijn naam is Prit (uitspreken als: Priet). Ik weet niet precies waar hij vandaan komt, maar deze week moet ik met hem wachtlopen dus dan kom ik vast meer over hem te weten. Het is een hele rustige en aardige man. Prit blijft 4 maanden aan boord, net zo lang als wij nog moeten.

De machinisten zijn nu nog aan dek bezig om alle jachten goed vast te lassen aan dek. Het is echt een rotklus en dan regent het ook nog eens.
Ze wouden ons zo snel mogelijk weg hebben, uit de haven, maar vanavond gaat dat niet meer lukken. Er moet nog veel gelast en veel opgeruimd worden. Ook waren er in ruim 1 de ogen niet goed aan dek gelast waardoor 90% opnieuw moest.
Morgenochtend om 0800 uur zullen we vertrekken naar Saint Thomas, Vrigin Islands. Ik heb na drie weken in de haven zin om weer de zee op te gaan.

Omdat we de afgelopen 10 dagen zo goed mee geholpen hebben en vandaag ook nog zo'n lange dag hebben gemaakt hebben we morgen een dag vrij. Echt Heerlijk dat de wekker niet om 0630 gaat, lekker uitslapen dus!

• 26 September 2012 - 08:34

Jarno:

en ik maar denken dat ik een lwuke baan had??!! Echt leuk om zo mee te lezen wat je alllemaal doe sus, veel plezier nog en ik wacht op een volgend verslag. Tot volgend jaar in ieder geval. Groet JEPH

• 26 September 2012 - 09:31

Joyce:

Ha die Suzan,
    Lekker uitgeslapen?
    Ik hoop het.
    Hier gaat alles z'n gangetje. Druilerig weer hier in Amsterdam, de herfst heeft zijn intrede gedaan.
    Afgelopen vrijdag was er iemand van ons op Terschelling, om namens Zeemanshoop een GPS uit te reiken aan een student die onder 'bijzondere'omstandigheden/doorzettingskracht zijn of haar diploma heeft behaald. Nou, zet 'm op daar! Leuk joh al die berichten van jou. Joyce

• 26 September 2012 - 09:40

Esther Dol:

Hoi Suzan,
    klinkt spannend allemaal. Zo te horen vind je het erg leuk. Heb je een leuke vrije dag gehad? Wat doe je dan op zo'n dag. Nou, goeie reis verder!
    groetjes van ons allemaal hier,
    Esther

• 26 September 2012 - 11:17

Elizabeth:

Hallo Susan,

Even lekker om een vrije dag te hebben.
    Ga je dan van boord? Of mag dat niet.
    Wij kregen ook foto's van Arjen. Een kaal koppie heeftie!

Groetjes vanuit Heerenveen, de beide tjotters

• 26 September 2012 - 12:15

Hans En Janny:

lieve susan wat een mooie tijd heb je zo.Opa is wel een beetje jaloers op je.
    doe je groeten aan Arjen en goede reis.

• 26 September 2012 - 13:51

Marjan:

Hoi Suus,
    Wat beleef jij totaal andere dingen dan onze dagelijkse beslommeringen. Leuk om te lezen!
    Je merkt hier duidelijk dat het herfst wordt, er is alweer een boom in de tuin omgewaaid! Er liep gelukkig niemand onder en de auto is weer net niet geraakt. Verder gaat alles zijn gangetje.Groetjes, die andere Sipmaatjes.

• 26 September 2012 - 14:56

Kim :